Separation, cerai: pangropéa putra umur, nepi ka iraha



Nepi ka nu umurna kolot nu dipisahkeun atawa cerai jeung kudu mayar pangropéa ka barudak geus magiorenni. Barudak, komo sanggeus maranéhanana geus nepi ka umur mayoritas kudu dijaga nepi ka maranehna ngahontal swasembada. Pangropéa barudak sawawa nyaéta enshrined dina Konstitusi, nu stipulates yén boh kolot boga kawajiban pikeun ngajaga, ngalatih jeung ngadidik barudak di indonesia saimbang ka panghasilan maranéhanana jeung kamampuh pikeun digawe. Hakim, leuwih ti éta, bisa jadi kudu di hormat tina barudak sawawa teu acan timer cukup mayar hiji mariksa periodical dina bagian nu kolot.

Hukum nyadiakeun barudak sawawa kudu nyadiakeun pikeun kapuasan sakabéh kaperluan, kadaharan, baju, pendidikan, tapi ogé luang jeung libur. Jumlah pangropéa barudak sawawa dumasar kana runtuyan variabel: ti waktu éta manéhna spends jeung unggal kolot ka jumlah daya ékonomi bapa jeung indungna. Kaperluan anak ngarobah jeung waktu, jeung perawatan kudu nyukupan pikeun eta. Biasana, kumaha oge, salaku budak jadi leuwih mandiri, sangu dina bagian kolotna bakal kurang ongkosna mahal. Lamun anak hukum umur hirup di imah jeung hiji dua kolotna, kiwari dimungkinkeun bisa ngaku ti nu séjén pangropéa.

Tapi salami eta terus ka putra umur legal

Nu kolot, komo dina kasus separation atawa cerai, bakal terus mayar pikeun pangropéa barudak, komo sakali anjeun geus nepi ka umur mayoritas, mariksa nu bisa robah dina kursus taun, tapi ogé jadi reset ka nol. Pangropéa nyaéta wajib boh kolot nepi ka budak bakal jadi teu otonom ti titik ékonomi of view. ANJEUN bakal kudu terus tetep barudak komo lamun, tinimbang manggihan proyek bakal neruskeun studi maranéhanana salaku budak umur téh teu wajib pikeun manggihan pakasaban tetep, tapi sanggeus sakola luhur oge bisa mutuskeun pikeun hadir universitas. Ku alatan éta, pangropéa of a child of hukum umur teu dumasar kana waktu tapi leuwih kana kaayaan. Anjeun bisa eureun pikeun ngajaga anak umur lamun karyana bakal jadi stabil jeung akur ka kapasitas anak.

Ahir pangropéa, mangka, bakal didikte ku make occasional, ti hiji precarious

Ahir pangropéa sangu ka putrana (umur ku indungna cerai atawa dipisahkeun, bisa dipigawé lamun budak bakal bisa ngajaga diri hatur nuhun ka pakasaban nu hal ieu ngamungkinkeun manéhna jadi independent ékonomis. Indungna, tapi, bisa eureun nyabut pariksa pikeun anak anjeun umur, komo lamun nyadar yen lalaki ngora ngabogaan nampik sistematis pikeun bisa terus hirup di expense of kolotna. Lamun sanggeus kapunahan of pangropéa anak kudu leungit pakasaban-na kolotna teu diperlukeun pikeun neruskeun kiriman ti cek