Arbitrase jeung paréntah - Arbitrase di Italia

Nu debtor filed bewara ti oposisi, lian, kahiji sakabeh, incompetence of Hakim nagara, sabab kontrak nu ieu judul dina dasar nu ngaku negeskeun kaasup hiji arbitrase klausa, sarta ku kituna yurisdiksi tina arbitrase

Hal ieu ogé katempo ti rezeki di commentary nu debtor geus diganggu gugat ogé wewengkon yurisdiksi tina Pangadilan Roma (jadi sapuk kana, di hiji saterusna kasapukan menyimpulkan antara pihak, jeung ngabogaan sugan alam pakampungan a, nu ekslusif yurisdiksi tina Pangadilan Bekasi) jeung oge salamet dina merits, denying tugas, jumlah subyek raraga pikeun mayar.

Court of Roma upheld nu bantahan tina arbitrase jeung nyatakeun invalidity paréntah sabalikna. Ukuran ieu, nu daun tukang pisan metot (ie nu survival of arbitrase klausa dina acara a urus: ieu tema anyar geus digawé dina Milan Pangadilan, di anak judgment no. Dina nutshell a (jeung gelar tangtu pendekatan), nu creditor kudu nyadiakeun bukti ditulis na sindangkerta, jeung nu cukup. Ngadegkeun cross-ujian bewara of daya tarik, jeung sk debtor, kiwari dimungkinkeun bisa ngabalukarkeun a judgment kognisi full, proposing oposisi ka injunctive relief jeung dina judgment ieu jeung pangaweruh nu pinuh bisa ngangkat iwal (prosedural jeung dina merits, sarta pikeun ngalakonan anak defenses. Komo lamun sumber kiridit ngaku ku creditor diwangun tina kontrak nu ngandung hiji arbitrase klausa, Hakim, nu state teu bisa pikeun alesan ieu ngilangkeun daya tarik pikeun paréntah: iwal ka arbitrase iwal ti dina rasa nu ketat, nu bisa diangkat ku terdakwa anu promptly dilakukeun (ku aktor lawan di writ of nyalukan, dina kasus an bantahan ka paréntah), jeung bisa jadi teu kauninga ku Pangadilan. Ieu dina pangaruh konstan pangajaran Mahkamah Agung (di antara nu paling anyar, anjeun bisa ngagugat Cass, Sez. II Civ (opat maret, no, nu sadia dina basa sejen, paréntah anu dibaca, najan stipulation tina arbitrase klausa, debtor bisa, kumaha oge, banding, jeung ménta deklarasi nullity tina sk, raising iwal arbitrase. Lamun eta raises iwal ieu, debtor téh diwatesan ku ngalampirkeun stipulation tina arbitrase klausa. Lamun klausa anu valid jeung éféktif, Hakim of the state waiving anak incompetence (atawa inadvisability pertanyaan, dina kasus informal arbitrase).

Pangadilan teu evaluate, sabalikna (minangka contona nyaéta dipigawé dina tangtu sorts) lamun iwal arbitrase téh saukur taktik, i.

teu mariksa lamun teu aya atawa teu sabenerna sengketa dina merits ngirimkeun ka Tribunal Arbitral. Ngan pikeun nyegah sikap, delaying siasat dina bagian nu debtor, sababaraha arbitrase klausa nu ngaluarkeun ti lingkup aplikasi nu prosedur pikeun injunctive relief. Kuring venture, kumaha oge, ka mamang maranéhanana utiliti atawa maranéhanana kasempetan I ragu utiliti tina klausa nu ngaluarkeun ti wengkuan maranéhanana fase monitoring (saperti nu nu kuring ngomong ka anjeun ngeunaan dina), saprak saperti hiji lengkah anu kaasup tanpa kudu pikeun spésifikasi no. I ragu tinimbang kasempetan dibekelan nu ngaluarkeun ti wengkuan maranéhanana sakabéh proceedings pikeun injunctive relief (sarta ku kituna ogé fase tina oposisi), saprak maranehna ngajalankeun résiko frustrating niat pihak pikeun nempo sengketa maranéhanana ngumbar dina arbitrase.