Unsur dasar Pituduh Praktis pikeun Tagihan. dokuméntasi



Invoice hiji dokumén anu dikaluarkeun ku jalma anu ngajual barang atawa ladenan nu. Dina kaitannana of pasatujuan dagang jeung customer méré seller katuhu pikeun cageur harga dituduhkeun. Invoice kudu boga sababaraha ciri penting, diteundeun turun ku hukum, jadi we bakal tempo di handap. Disiplin relatif ka bill dikandung dina Téks, Ngan PPN (DPR). Art. blackjack dituduhkeun nu kudu dikirim invoice ku jalma anu mawa kaluar transaksi di PPN rezim, kaasup Non-Kena transaksi, Dibebaskeun jeung husus schemes. Nu nu disadiakeun tapi ku panerapan iwal pikeun sababaraha kategori subjék atawa pikeun tipe tangtu transaksi (barang atawa jasa jeung ciri nu tangtu). Invoice bisa dikaluarkeun dina bentuk keretas atawa dina bentuk éléktronik dina poé palaksanaan operasi. Eta oge diijinkeun ngaluarkeun single invoice pikeun sadaya ladenan atawa supply barang dilumangsungkeun dina poé anu sarua pikeun customer sarua.

Unggal cocog pikeun tipe diperlukeun ku operasi, sarta unggal ngabogaan mayoritas ciri di umum jeung nu séjén, jeung sababaraha peculiarities sorangan. Di handap ieu, urang bakal nganalisis ciri umum ka sadaya invoices, tuluy ngaléngkah ka specificities unggal tipe. A invoice nu kudu ngandung sababaraha unsur wajib prescribed ku peraturan nu aya jeung sarat tina format jeung lokasi informasi.

Pikeun conto urang bakal make program Babaturan Tagihan

Dina invoice bisa jadi dicatet ogé rupa-rupa unsur kontrak (opsional), contona: anu Pohara penting dina raraga ngahontal ditangtoskeun invoice ti fiskal point of view eta tekad nu disebut Basa Pajeg: ieu téh nilai nu diterapkeun pajeg (PPN) dina rupa ongkos. Kanyataanna, kena basa net dina nu nerapkeun pajeg sanggeus deducting diskon persentase, diskon, dina nilai mutlak, jeung kamajuan nu mana wae nu geus dibayar (jeung nu geus kungsi ngaluarkeun hiji invoice jeung pajeg). Jeung ieu informasi dasar anjeun bisa nyieun ditangtoskeun invoice from titik formal of view, jeung pajeg. Pelestarian tina dokumén anu dikaluarkeun kudu dijieun pikeun lima taun pikeun pajeg tujuan kudu dilestarikan aya, taun, pikeun statutory tujuan kitab suci patali ka journal of accountancy. Pikeun alesan prudence eta sacara umum disarankeun nu neundeun keur aya taun ogé dokumén. Ingetan waktu bisa diperpanjang ku tindakan husus dpr, atawa dina kasus hiji panalungtikan ku financial administrasi beja tapi teu tangtu, atawa dina kasus non-presentasi Unik model jeung rupa-rupa kasus husus séjén. Dina kasus pamakéan sistem pikeun akusisi ti optik, fotografik atawa nu sejenna nyukupan téknologi, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun teu nyimpen dokumén anu dikaluarkeun dina asli (copy teuas) jeung disadiakeun pikeun bisa ulin hiji paménta basajan dina kertas iraha wae nu dokumén asli. Panerapan dina pelestarian éléktronik dokumén tapi dina kontinyu évolusi. Jawaban aya Teu husus kawajiban tapi éta leuwih alus pikeun nandaan ieu, komo lamun ngan wording ‘Invoice’ nyaéta cukup pikeun ngaidentipikasi hiji invoice saharita. Jawaban anjeun Bisa nerapkeun diskon (ogé béda) keur unggal item paktur nu, atawa umum valid pikeun sadaya artikel.

Jawaban Aya sababaraha data nu wajib keur sakabeh

Jumlah pendaftaran sareng pendaptaran pausahaan teu wajib pikeun pausahaan individual ogé sarua teu aya modal sosial. Akibatna, nu kawajiban pikeun nembongkeun nu tangtu data salaku hasil tipe perusahaan jeung teu invoice sorangan. Dina kanyataanana, aya invoices, sampurna teratur jeung tanpa data maranéhanana, saperti dipedar di bagian ieu. Urang geus katempo naon an invoice, anu tanggung jawab dina ngaluarkeun eta, aya naon jeung unsur nu nyieun nepi, jadi nya eta nangtukeun base pajeg jeung naon aya aturan pikeun pelestarian tina ieu penting pajeg dokumén. Nu kaahlian dasar anu umum ka sadaya rupa invoice nu anjeun kudu sok tetep dina pikiran guna teu ngalakukeun kajahatan kasalahan dina kompilasi maranéhanana invoices. Nuturkeun urang bade pikeun nempo wincikanana individu-rupa dokumén anu bisa dipaké